Oortjespad in Kamerik: Absoluut ‘groen’!

Posted by on augustus 9, 2011

Geit in Oortjespad- Utrechtmetkids.nlIn het bezit van een auto of zin in een hele lange fietstocht door de weilanden? Ga dan eens naar het Oortjespad in Kamerik. Het is een soort natuurgebied annex recreatieterrein. Oortjespad is vernoemd naar de weg Oortjespad, een oud tolpad (een oortje is een oude muntsoort). Dit recreatieterrein werd in de jaren ’70 aangelegd, maar ziet er absoluut niet gedateerd uit! Het is bijzonder goed onderhouden!

Parkeren kan gratis op de ruime parkeerplaats. Vandaar loop je via een houten steigerbrug over het water naar het recreatieterrein. Het is heel ruim opgezet. Ik was er vandaag op een druilerige dag, maar met mooi weer zal het ongetwijfeld drukker zijn. Voor volwassenen is er een golfterrein. Voor de kids is een prachtige kinderboerderij, een peuterbadje (alleen open met mooi weer) en wat speeltoestellen.

Appelbomen in oortjespad - Utrechtmetkids.nlDe nadruk ligt hier op de rust en natuur en het leren over de dieren. Op het kinderboederijgedeelte is ook een bezoekerscentrum gemaakt waar kinderen (vooral in de leeftijd van 6 tot 9 jaar) hele leerzame spelletjes kunnen doen en meer leren over de natuur. De allerkleinsten vinden het ook leuk om lekker op knopjes te drukken. Er zijn ook kleine grapjes zoals een koeienkrukje dat gaat loeien wanneer je erop gaat zitten en een kikkerkrukje dat kwaakt.

Het restaurant op het terrein kijkt prachtig uit op de waterplas de “Eend”, maar is wel erg sjiek om daar met je kleintjes even een chocomel te drinken en een pannenkoek te gaan eten. Voor een simpele, snelle lunch rekende ik 21 euro af. Volgende keer toch maar zelf een picknickje meenemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*