Klompenpad voor kids in Bunnik

Posted by on juli 4, 2016

Het Slagmaatpad in Bunnik werd op zaterdag 18 juni feestelijk geopend op boerderij Slagmaat. Twee acrobaten (als boer en boerin verkleed) gaven een leuke show in het gras. En daarna kon iedereen van start gaan. Wij liepen een route van 2,5 km voor onze kleine meid van 4 jaar, maar met iets oudere kinderen kun je prima de héle route van 7 km lopen.
De kinderen renden door het hoge gras, klauterden over de hekken, gingen met een mini pondje een sloot over, aaiden nog wat paarden en waren toen bijna vlakvoor een enorme regenbui weer droog in de auto.

Heerlijk uitgewaaid! Ter plaatse nog een biologisch sapje gedronken en ook waren er kersen te koop en andere producten van het land. Een aanrader. Vanuit Utrecht fiets je er zo heen!

Nog wat leerzamer maken? Beantwoord dan ook de vragen onderweg. Is de koe een Lakenvelder of een blaarkop? Lakenvelders zijn te herkennen aan het witte ‘laken’ over de rug.

Maak kinderen bewust van wat ze allemaal zien. Anne-Lin maakt op de foto al een verrekijker van haar handen, heel goed 😉

slagmaatpad Bunnik IMG_1323 IMG_1325

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*