Boerendoolhof

Posted by on augustus 25, 2013

Aan de start van het BoerendoolhofVandaag bezochten we Het Boerendoolhof in De Meern. Ik had me niet goed voorbereid met een gedegen routebeschrijving, dus in de auto begon de speurtocht al 😉

In feite is het heel simpel. Je rijdt via de A12 naar De Meern (het adres is De Meerndijk 61) en parkeert je auto op de carpoolplaats-zuid. Dat is ook de plek waar je moet parkeren.

Via de parkeerplaats loop je tussen twee grote hooibalen door naar het terrein. Er staat een kraampje met kersen en HET grote maisdoolhof!
Zes voetbalvelden groot is het doolhof. Er zijn 3 vlaggenmasten waar een vraag staat die je moet beantwoorden en ergens in het doolhof ligt een vierde vraag verstopt. Met de antwoorden op de vragen kun je de kluis kraken die aan het einde van het doolhof staat. En in die kluis zit.. een lekker snoepje als beloning voor het gedwaal door het doolhof. Gemiddeld doe je er een uur over. Wij iets langer met 3-jarigDe vraag in het Boerendoolhofe Mick. Giel van 5 jaar vond het rennen en zoeken door het doolhof te gek. En overal hingen die prachtige maiskolven, ze stuiterden van enthousiasme :)

De vragen zelf zijn meer voor wat oudere kinderen. ‘Hoeveel magen heeft een koe?’, dat weet de gemiddelde kleuter niet 😉 En de rekensom hoeveel liter melk 10 koeien geven, was ook wat te hoog gegrepen, maar dat mocht de pret niet drukken!
Midden in het veld staat ook een uitkijktoren, waar ze op kunnen klimmen.
Een ideaal verantwoord groen uitje!

Entree is 3,50 pp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*